HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

installatieburo-j-kamp

Sponsoren:

wireitup

Periodetitel lonkt zondag 16 oktober voor Spartanen 1 tegen KGB 1

Wognum - Spartanen 1 mag zich dit weekend opmaken voor de eerste periodekampioenschap. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan  Spartanen 1 deze titel bijna niet ontlopen. De enige concurrent Texel’94 staat al op 5 punten van de ongeslagen koploper. Hoewel het vizier volgens trainer Jitze Bosma gericht moet zijn op het kampioenschap, is het mooi meegenomen als er tussentijds een periodetitel wordt opgestreken met aan het einde van het seizoen alsnog uitzicht op promotie naar de tweede klasse via nacompetitie.  

Voor dit benodigde ticket zal wel afgerekend moeten gaan worden met KGB uit Bovenkarspel, wat zeker geen makkelijke tegenstander is. Vorig seizoen in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen wist KGB tegen Spartanen een theoretische promotiekans van de Wognummers om zeep te helpen en kon KGB door deze overwinning op het nippertje het vege lijf te redden om zo degradatie uit de derde klasse te voorkomen. De afgelopen 2 weekenden stonden nog in het teken van het gevoelige verlies van één van de KGB-selectiespelers. Door het overlijden van deze nog zeer jonge en veelbelovende voetballer ging vorige week de uitwedstrijd tegen Hugo Boys niet door. Afgelopen zondag bleek het nog moeilijk om weer op een goede manier de draad op te pakken, thuis tegen Kleine Sluis 1 werd met 0-2 verloren. Daarom zal KGB zeker tegen Spartanen alles in het werk stellen om weer een goed resultaat te boeken, om de weg naar boven weer in te slaan.  

De letters K.G.B. betekenen dan ook Kolpings Glorie Blijft. De naam Kolping werd geïnspireerd door het werk van Adolf Kolping, een Duits priester, die ervoor ijverde dat arbeiders na hun werk verpozing konden vinden in zogenaamde gezellenverenigingen. Al voor de oorlog wist de KGB furore te maken tegen veel grotere clubs zoals AFC’34 uit Alkmaar en goede buur West-Frisia uit Enkhuizen dat voor de oorlog nog op landelijk niveau acteerde. In de afgelopen 10 jaar heeft KGB weer op zeer hoog niveau mogen acteren, tot tweemaal toe is de club naar een historische hoogtepunt gepromoveerd: de eerste klasse KNVB, hoewel het daarna steeds degradeerde. Na een aantal seizoenen in de tweede klasse  speelt KGB nu alweer voor het tweede seizoen in de derde klasse, ook nu weer o.l.v. hoofdtrainer Richard Bulterman.

Kortom er zijn genoeg ingrediënten voor een spannende voetbalwedstrijd op het sportpark van S.v. Spartanen. Zal Spartanen op eigen kracht de eerste periodetitel gaan pakken of zijn zij afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd van Texel’94 uit bij Hugo Boys? Het mag duidelijk zijn dat onze gastheren Spartanen geen gemakkelijke middag zal willen bezorgen.

Namens het bestuur van Spartanen heten wij onze gasten uit Bovenkarspel van harte welkom en wensen iedereen veel plezier bij Spartanen 1 – K.G.B. 1

 Frans Langedijk, lid bestuur afdeling voetbal SV Spartanen

geplaatst op 12-10-2016