HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

baanbereik

Sponsoren:

de-greeuw

Geslaagd beachtoernooi Spartanen 2014

Met Pinksteren, 7, 8 en 9 juni, vond in Wognum voor de 14e maal een beachtoernooi plaats bij Spartanen. Ditmaal werd er voor het eerst zowel handbal als voetbal gespeeld, en wist het 2e van Spartanen zich te promoveren. Het was een groot feest bij schitterend zonnig en warm weer.

Zaterdag konden de F-jes en E-jes van de voetbal en handbal mooi kennis met elkaar en elkaars sport maken, omdat er gemengde teams waren samengesteld. Dit leverde vele leuke beachhandbal en beachsoccerwedstrijdjes op. Ook bleek dat het op zand soms wat lastiger voetballen is dan op gras. Na afloop was er voor de jeugd patat en een leuk aandenken. ’s Avonds was het toernooi voor de B- en A-jeugd. Ter plekke hebben we nieuwe teams en een nieuw speelschema samengesteld, omdat de communicatie helaas wat stroefjes was verlopen. Het was zeer warm, maar vanwege de nieuwe leeftijdsgrenzen was direct aan het bier gaan niet echt een optie. Daardoor heeft iedereen, voor zover wij kunnen nagaan, een aantal leuke voet- en handbalwedstrijdjes kunnen spelen.

Zondag was het vertrouwde open handbaltoernooi, waarbij zowel handballers als niet-handballers vele leuke gemengde wedstrijdjes hebben gespeeld. Op een paar druppels in de ochtend na was het droog en zelfs zonnig weer. Er werd dan ook nog lang nagezeten, wat goed was voor de omzet.

Maandag was een zeer zonnige en warme dag. In de ochtend speelde de C en D jeugd van zowel de handbal als de voetbal gemengd met elkaar. Sommige voetballeden wisten vanwege wat miscommunicatie helaas niet dat ze moesten spelen, maar gelukkig konden de teams aangevuld worden. Zo stond niets een geslaagd toernooi in de weg. Van het gemengd douchen werd veelvuldig gebruikt gemaakt om wat af te koelen, buiten wel te verstaan.

’s Middags stond reeds ingepland voor seniorenvoetbal. Omdat het tweede van Spartanen de nacompetitie had weten te winnen, moest dit natuurlijk gevierd worden. De omgeving, de zon, het warme weer, en de aanwezigheid van voldoende eten en drinken zorgden voor tamelijk ideale omstandigheden om er een mooi en losjes feestje van te maken. Op Pinkpop was het noodweer, maar in Wognum bleef het warm, zonnig en droog. Zo’n kampioenschap maak je natuurlijk niet zo vaak mee. Om iedereen tegen zichzelf te beschermen, en om de buren ook wat rust te gunnen, werd het om even over achten tijd om iedereen te verzoeken ergens anders door te feesten.

Op onze site, www.spartanen.nl/fotoalbum/beach-2014, staan foto’s en wellicht ook enkele video’s van het beachtoernooi. Omwille van de privacy is een deel van het belastende materiaal niet gepubliceerd. Foto’s en filmpjes zijn eventueel op te vragen door de betrokkenen.

Bij dezen wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar inzet. In 2015 willen we op 13 en 14 juni, dus met Sint Antonius, weer een toernooi organiseren. We vermoeden dat Pinksteren dan wat te vroeg valt in het jaar, en daarnaast hanteren we al vele jaren de 2e zondag van juni. We weten nog niet in welke vorm het toernooi zal plaatsvinden, behalve dan dat we de zondag zeer waarschijnlijk weer het klassieke beachhandbaltoernooi zullen houden. Mocht je feedback willen geven over de huidige vorm, schroom dan niet om dit door te geven. Nog beter is het natuurlijk als je wilt helpen als vrijwilliger, want daarnaar zijn we hard op zoek. Wat het ook word volgend jaar, zet 13 en 14 juni alvast in je agenda, want we hopen dat je er ook bij kan zijn!

Peter

geplaatst op 13-6-2014