HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

baanbereik

Sponsoren:

de-greeuw

Spartanen 1 Afgetekend kampioen

Afgelopen donderdag moest de wedstrijd Spartanen 1 - Woudia 1 de beslissing in de reguliere competitie brengen wie kampioen in de 4e klasse B zou worden en daarmee rechtstreeks zou promoveren naar de 3e klasse. En al had Spartanen in de competitie al 2 keer overtuigend van  Woudia gewonnen, zo'n beslissingswedstrijd staat dan toch op zich en dan is alles mogelijk. Alhoewel het team een prachtige uitgangspositie heeft, want dat alleen bij verlies van Spartanen, kan Woudia. In alle andere gevallen werd Spartanen kampioen.

Ondanks de slechte weersomstandigheden (het regende pijpenstelen), was de sfeer op het complex van Always Forward uitstekend: meer dan 700 bezoekers trotseerden de regen om naar deze topper te komen kijken. Beide tribunes zaten vol met supporters van beide verenigingen en ook rondom het veld stonden volop toeschouwers. Met recht kon daarmee de wedstrijd ook een topper worden genoemd. Spartanen was veel te sterk voor Woudia en opende in de 3e minuut reeds met de 1-0. Daarmee was de druk gelijk van de ketel en kon er voluit worden gevoetbald. Nadat bij rust al 3-1 op het scorebord stond, wist iedereen eigenlijk al bijna zeker: dit geeft het team niet meer uit handen. En dat gebeurde uiteindelijk ook. Na de rust ging de keeper van Woudia met een rode kaart van het veld af en schoot Nick Ursem vervolgens een penalty strak in het doel. Met een monsterscore van 7-1 eindigde uiteindelijk de wedstrijd en kon het kampioenschap worden gevierd.

Het is een knappe prestatie van het team en de hele staf dat het team na 1 jaar alweer terug gaat naar de 3e klasse. En dat is waar het team minimaal thuishoort en wie weet wat er komend jaar nog meer mogelijk is.

Afgelopen donderdag is er na de wedstrijd in de kantine van Spartanen al een beetje feest gevierd, om de kampioenen te feliciteren met hun promotie. Binnenkort zal er voor de gehele vereniging in de kantine van Spartanen een receptie plaatsvinden, waarbij de kampioenen en de staf uitgebreid kunnen worden gefeliciteerd met het behaalde resultaat. De precieze datum zal binnenkort via de website worden bekendgemaakt.

spartanen kampioen

Het voetbalbestuur SV Spartanen

NHD 17-05-2013

geplaatst op 18-5-2013