HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

installatieburo-j-kamp

Sponsoren:

administratiekantoor-a-sinnige

Spartanen 1 in gelijkgaande strijd naar overwinning tegen Kolping Boys 1

Gisteren speelde ons 1e elftal haar 1e officiële (beker)wedstrijd van het seizoen.

Nieuwkomers Stefan Blaauw en Bram Koppes stonden in de basis. Nick Velzeboer, Joost Feld en Rick Bakker waren afwezig vanwege vakantie. Toch stond er een representatief elftal binnen de lijnen.

Onder warme omstandigheden klonk het 1e fluitsignaal waarbij de beide ploegen met combinatievoetbal de vrije man probeerden te vinden. Vooral op het middenveld ontstond hierdoor een mooi schouwspel. Kleine kansen voor beide ploegen resulteerde in gevaar voor beide doelmannen, echter werd het net nog niet gevonden. Spits Bram was een paar keer dicht bij een treffer, dit na goed voorbereidend werk van Jeffrey Rijkuiter op de linkerflank en Joeri Zuiker op de rechterflank.

Helaas moest Martijn Doodeman zich na ongeveer 30 minuten laten wisselen vanwege rugklachten. Michel Smit liet zien dat Spartanen momenteel over een selectie van spelers beschikt die zich nagenoeg moeiteloos inpassen in het elftal van trainer Marco Boots.

Na ongeveer 35 minuten Spartanen kwam op voorsprong door een kopbal van Stefan Blaauw die hierdoor zijn hernieuwde opwachting in ons 1e elftal extra kleur bijzette.

Ruststand 1-0

In de 2e helft ontstond een zelfde spelbeeld waarbij Spartanen enkele goeie kansen kreeg voorgeschoteld. Ook Kolping Boys kwam een paar keer gevaarlijk voor doel.

Door goed ingrijpen van Dave Baas, Jeffrey Smit en ons centrale verdedigingsduo Stefan en captain Yordi Velzeboer werden de aanvallen onschadelijk gemaakt.

Naar mate de wedstrijd vorderde nam Kolping steeds meer het initiatief en probeerde met lange ballen het doel van onze keeper Antony Groen te bereiken.

Sjors Steltenpool (ingevallen voor Stefan) ruimde prima op, hierdoor ontstonden een aantal kansen om op de counter de wedstrijd te beslissen. Wouter Rolsma en ook Bram waren dichtbij de 2e treffer, Wouter schoot in kansrijke positie de bal in het zijnet. Bram kwam een haarlengte te kort om met een ferme snoekduik de bal achter de keeper te koppen.

Na het laatste fluitsignaal heerste er tevredenheid bij het team, de technisch staf en de supporters. Een overwinning op ploeg welke ook in de 3e klasse uitkomt in de regio Alkmaar, en die zonder nederlaag winnaar zijn geworden van het Kaasstad toernooi, is een goede opsteker voor de volgende bekerwedstrijd aankomende woensdag om 19.00 uur bij De Valken in Venhuizen.

geplaatst op 26-8-2013