HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

installatieburo-j-kamp

Sponsoren:

administratiekantoor-a-sinnige

Presentatie bouwplannen

Na jaren van overleg hebben we op vrijdagavond 1 juni eindelijk onze bouwplannen kunnen presenteren.

De afgelopen 2 jaar heeft de gemeente Medemblik duidelijkheid gemaakt dat we nog minimaal 20 jaar op de huidige locatie mogen blijven. Na deze duidelijkheid is er een bouwcommissie gevormd en samen met de handbalvereniging zijn er plannen / mogelijkheden bedacht om de huidige opstallen te renoveren en te verbouwen. De samenwerking om te komen tot goede plannen heeft geresulteerd in een fusie van de handbal- en voetbalvereniging tot de sportvereniging Spartanen.

Na onderzoek van diverse mogelijkheden is de bouwcommissie in zee gegaan met ME-architecten. De samenwerking heeft geresulteerd in een prachtig renovatie / aanbouwplan waar Spartanen zeer goed de toekomst mee in kan gaan. Ondertussen hebben wij ook een indicatie wat deze plannen gaan kosten en proberen wij de financiering rond te krijgen. Dat dit een lastig verhaal is een deze neerwaartse tijd lijkt ons een duidelijk verhaal. Wij hebben een aantal schetsen en bouwtekeningen bij dit artikel gevoegd.

De bouwcommissie heeft eind maart in totaal een elftal aannemers aangeschreven met het verzoek een vrijblijvende offerte in te dienen op basis van het bestek en de tekeningen van de architect. Van de 11 aangeschreven bedrijven gaven 7 aan dat ze een calculatie wilden maken. Uiteindelijk hebben 6 bouwbedrijven een offerte ingediend. Na nog wat vragen van de bouwcommissie aan een aantal bedrijven hebben wij de keuze gemaakt voor Aannemingsbedrijf Wit Wognum BV. Een gerenommeerde partij die niet alleen als laagste heeft ingeschreven, maar ook qua sponsoring en inpassing van zelfwerkzaamheid tijdens de bouw aangaf optimaal daaraan te willen meewerken.

We zijn nu nog in afwachting van de besluiten van de gemeente Medemblik om een daadwerkelijke aanvangsdatum te kunnen vaststellen. Helaas zullen wij voor dergelijke besluiten moeten wachten tot het volgende seizoen.

Wij zijn voornemens om medio juli een bijzondere algemene ledenvergadering uit te schrijven. Daarin willen wij de leden vragen om toestemming voor de financiële verplichtingen die wij aan willen en moeten gaan i.v.m. het bouwproject. Het grootste deel van het financiële dekkingsplan is klaar, maar kan pas worden afgerond als wij toestemming hebben van de leden hiermee door te gaan. Hierover zullen wij u op een later stadium informeren.

Enkele leden zijn inmiddels in actie gekomen. Zo zijn er op dit moment leden bezig met het opzetten van een sportveiling waarbij ze zullen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen om de financiële bouwlast te verlichten. Deze sportveiling zal naar alle waarschijnlijkheid in het najaar gehouden worden. Daarnaast hebben een 15-tal leden zich aangemeld voor het bouwteam, om gedurende de bouw zelf de hamer, kwast en schroevendraaier op te pakken en te helpen met realiseren van het project. Dit soort initiatieven worden enorm gewaardeerd en wij hopen dat nog vele dit voorbeeld zullen volgen.

Bestuur sv Spartanen


geplaatst op 3-6-2012