HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

baanbereik

Sponsoren:

via-sophia-reclame-vof

Spartanen - VVW

Vervroegd Sinterklaasfeest

WOGNUM – De afgelopen twee zondagen werd er niet gevoetbald door het vlaggenschip van Marco Boots. De bekerwedstrijd tegen JVC is doordeweeks ingehaald. Helaas werd deze wedstrijd verloren en vorige week werd de uit-wedstrijd tegen Texel’94 afgelast vanwege het onstuimige weer. Verder werd er op dinsdag en donderdag goed en intensief getraind. Voor de wedstrijd van het eerste elftal moest het tweede elftal ook tegen VVW spelen. Bij deze wedstrijd maakten Jordi Velzeboer en Stefan Blaauw hun rentree na lang blessureleed. Het is goed om deze jongens weer terug zien op de velden. Het team van Lex Marcus won met 6-1.

Het was alweer een tijdje geleden dat Spartanen tegen de mannen uit Wervershoof hadden gevoetbald. Het eerste van VVW heeft een aantal jaren in de tweede klasse gevoetbald maar zijn vorig jaar gedegradeerd. VVW heeft een jonge, frisse ploeg maar konden in de eerste helft weinig gevaar stichten voor de goal van Anthony Groen. Het was voornamelijk Spartanen die het spel bepaalde. Zo kwamen er al snel een aantal kansen voor Feld, Doodeman en Van der Gracht. Even later was het wel raak door een goede goal van Feld. Hij werd in het 16-metergebied, met de rug naar het doel aangespeeld en met een knappe draai schoot Feld de bal in de lange hoek. Hierna bleef Spartanen doordrukken en waren op zoek naar meer goals. Bij een voorzet richting het doel van VVW werd de bal halverwege van richting verandert, zodoende kwam de bal voor de voeten van Mark van der Gracht. Hij draaide kort weg en schoot beheerst de bal binnen met zijn linkerbeen. Kort hierna kwam er nog een levensgrote kans voor Feld. Na een mooie combinatie met Koppes kwam Feld één-op-één met de keeper, maar de keeper redde prima.

Na de pauze begon Spartanen redelijk aan de wedstrijd. Na vijf minuten in de tweede helft was Feld alerter dan de verdediging van VVW en door één van de verdedigers van VVW werd er aan de noodrem getrokken. Deze verdediger van VVW kreeg terecht zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Voor dit moment floot de scheidsrechter goed en viel hij eigenlijk niet op. Maar na die rode kaart ging de scheidsrechter heel warrig fluiten. Ook na deze kaart sloop er enige gemakzucht in de ploeg. Dit leidde tot een opmerkelijke, onnodige penalty. Er was een vrije trap voor VVW en in het 16-metergebied stond een muurtje. Een speler van Spartanen stond in de muur en hield zijn armen/handen voor z’n kruis en keel. Veel spelers doen dit om zichzelf te beschermen. De speler kreeg de bal tegen zijn arm dus het was bal naar hand en niet andersom. Evengoed floot de scheidsrechter voor een penalty. Totdat moment zat VVW totaal niet in de wedstrijd. De penalty schoten de gasten erin en ze kregen ineens veel vertrouwen. Even later mocht de dreigende linksbuiten van VVW ver doorlopen tot aan de achterlijn, gaf netjes voor en de spits van VVW legde de bal in de korte hoek van het doel, 2-2. Hierna gingen de mannen uit Wervershoof verder en zo speelde de spits van VVW zichzelf knap vrij. Hij krulde de bal geweldig van verre afstand in de lange hoek van het doel, 2-3. Trainer en supporters van Spartanen konden hun ogen niet geloven wat hier gebeurde. Het leek wel of de spelers van Spartanen in shock waren. N. Velzeboer en M. Zuiker probeerden de ploeg op te zwepen en dat zorgde voor de gelijkmaker. Zuiker schoot de bal makkelijk binnen, na het loslaten van de VVW-keeper, 3-3!

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd een invaller van VVW makkelijk weggestuurd, kwam één-op-één met keeper Groen en schoof de bal geplaatst in het doel, 3-4! In de slotfase waren er nog een aantal kansen voor Bakker, Koppes en Zuiker maar het mocht niet baten.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma in Bovenkarspel.

 

geplaatst op 4-11-2013