HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

installatieburo-j-kamp

Sponsoren:

transportbedrijf-c-zwaan

Spartanen tekent alcohol convenant

ALCOHOL COVENANT GEMEENTE MEDEMBLIK

In de maand juni heeft Spartanen, samen met meerdere sportverenigingen binnen de gemeente Medemblik het alcohol convenant van de gemeente ondertekend. Dit convenant heeft tot doel om het alcohol gebruik binnen de sportverenigingen terug te dringen, dus niet alleen het gebruik onder de jeugd, maar binnen de gehele vereniging.  De tekst van dit convenant en het daaraan gekoppelde bestuursreglement kan je op de site vinden bij clubinformatie onder het hoofdstuk kantine . Dit convenant geeft aan wanneer wij wel alcohol mogen schenken en wanneer wij geen alcohol mogen schenken. Bij Spartanen zij de vaste tijden wanneer er alcohol wordt geschonken donderdag van 21.30 tot 24.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.  Enkele hoofdpunten uit het bestuursreglement zijn:
  1. Verkoop van sterke drank is verboden
  2. Verkoop van alcoholhoudende drank aan personen jonger dan 16 jaar is verboden. Er kan om een legitimatie gevraagd worden.
  3. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de kantine of elders op de locatie van de sportvereniging.
  4. Het is niet toegestaan om in de kantine gekochte alcoholhoudende drank elders(bijvoorbeeld in de kleedkamers of elders op de locatie) te nuttigen dan in de kantine.
  5. In de sportvereniging mag er geen alcohol worden geschonken aan (jeugd)trainers , (jeugd)leiders en andere begeleiders van zowel de thuisspelende als de uitspelende vereniging tijdens het uitoefenen van hun functie.
  6. Er mag geen alcohol worden geschonken aan personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van spelers ongeacht de leeftijd.
  7. Leidinggevenden en barvrijwilligers drinken geen alcohol gedurende hun bardienst.
  8. Prijsacties die het gebruik van alcohol stimuleren zijn niet toegestaan.
  9. Het is verboden om alcohol te verkopen aan personen die al genoeg alcohol hebben genuttigd.
Vorige maand is ook een nieuwe vergunning aangevraagd bij de gemeente. De barvrijwilligers dienen daarvoor in het bezit te zijn van een instructie verantwoord alcoholschenken(IVA) en er moeten twee personen in het bezit zijn van een diploma sociale hygiëne. De cursus  IVA is vorig seizoen al door de gemeente aangeboden aan de barvrijwilligers en Alphons en Mary hebben het diploma sociale hygiëne gehaald. Hiermee voldoen wij aan de eisen die de gemeente wat betreft de vergunning.
Een van de middelen om het alcoholgebruik terug te dringen is een verhoging van de verkoopprijs van alcoholische dranken.  Mede door gestegen inkoopprijzen en deze nieuwe regelgeving  zal een biertje volgend seizoen daarom €1,40 gaan kosten.

Namens het bestuur,
Alphons Commandeur

geplaatst op 5-8-2011