HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

installatieburo-j-kamp

Sponsoren:

cafe-restaurant-partycentrum-stam

Terugblik op de eerste weken in de 3e klasse Spartanen 1

De competitie in de 3e klasse A is inmiddels enkele weken onderweg. Een competitie waar het in het begin wel even wennen was voor onze spelers. Betere tegenstanders in vergelijking met vorig seizoen met dito beter voetballers die toch meer geslepen zijn.


Vol verwachting hebben we uitgekeken naar de 1e competitiewedstrijd in Hoogkarspel tegen Spirit. De wedstrijd begon uitstekend voor de Rood Witten met een 0-1 voorsprong na ongeveer 15 minuten spelen. Spirit liet echter zien in een tijdsbestek van 8 minuten de wedstrijd te kantelen naar een 3-1 voorsprong. Ondanks veel kansen en het betere spel van onze ploeg in de 2e helft kwam er geen verandering in deze stand.

Onze 2e wedstrijd tegen Always Forward begon goed. Helaas raakte onze aanvoerder al in de eerste helft zwaar geblesseerd. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Jordy zijn onderkaak had gebroken. Een domper voor Jordy en het team dat toch al met blessures en schorsingen te maken had. Desondanks kwam Spartanen op een terechte 1-0 voorsprong. Kansen op meer goals waren er zeker. Toch was het Forward die met een lucky goal de wedstrijd gelijk trok. Eindstand 1-1 en ons eerste officiële punt van de competitie was een feit.

De 3e wedstrijd gingen we richting JVC in Julianadorp. Ook een promovendus net als wij. Een stug spelende ploeg met een uitstekende spits. De wedstrijd begon met Maarten op de bank, ook hij is niet helemaal fit. Toch speelde Spartanen een prima eerste 25 minuten. Ondanks hard werken, werden en niet veel kansen gecreëerd. JVC kwam gelukkig op een 1-0 voorsprong door een klein foutje in de verdediging. In deze klasse worden deze nu eenmaal afgestraft. Ondanks het betere van het spel een 1-0 ruststand.

De 2e helft gaf een zelfde speelbeeld. Spartanen in balbezit en JVC probeerde met lange ballen de spits te bereiken. Het ging echter mis op het middenveld die uiteindelijk de 2-0 inluidde. Jeffrey moest aan de noodrem trekken en beging hierdoor een overtreding. Rode kaart en een penalty als gevolg. In de laatste seconde maakte JVC hun 3e treffer, derhalve een 3-0 (geflatteerd verlies).

Onze 4e competitiewedstrijd en onze 2e thuiswedstrijd ving aan tegen West Frisia uit Enkhuizen. Geen onbekende voor ons aangezien zij ook vorig jaar nog in de 4e klasse speelden. Deze, via de nacompetitie gepromoveerde, club versterkte zich de afgelopen zomer aanzienlijk; Spartanen was dus gewaarschuwd.

De 1e helft lied een redelijk gelijk opgaande partij voetbal tussen beide teams zien met een terechte 0-0 ruststand als gevolg. Toen de 2e helft. Deze was nog geen 2 minuten oud of West Frisia maakte 0-1. Een domper zo aan het begin van de 2e helft.

En het werd nog erger. Na ongeveer 60 minuten spelen: een prachtige vrije trap van Klaas Vriend (ex Hollandia) belandde binnenkant paal, buiten bereik van Antony, in de goal.

Onze keeper bracht West Frisia in een nog comfortabele positie door het zoeken naar een voetballende oplossing bij het uitverdedigen:0-3.

Spartanen had nog 20 minuten om de score iets dragelijker te maken. Een dit gebeurde! Onder aanvoering van Nick en Maarten scoorde Bram de 1-3 en diezelfde Maarten maakte enkele minuten later de 2-3.

Met nog 8 minuten op de klok bleven we toch nog geloven in een gelijk spel.

De gelijkmaker van Bram met een prachtige kopbal zorgde hiervoor. West Frisia was aangeslagen en onze ploeg wilde meer. Het ongelofelijke gebeurde 1 minuut voor tijd. Maarten bekroonde zijn fantastische spel met de winnende treffer. Een geweldige opsteker voor het hele team en staf van trainer Marco Boots.

Afgelopen zondag toog de selectie richting de woonplaats van onze trainer om koploper VVS te bestrijden. Altijd leuk om als speler en trainer dit soort derby’s te spelen. Veel bekenden van elkaar, die elkaar op het veld geen centimeter prijsgeven.

Mark van der Gracht sloot zich weer aan bij het team na een schorsing die hem 4 wedstrijden aan de kant hield.

Dat er een beetje spanning op de wedstrijd zat was te merken bij aanvang van de wedstrijd. VVS met (Wognummer) Michel Oud als een van de betere spelers in de gelederen probeerde snel de lange bal te vinden naar hun sterke spits. Onze verdedigingsduo Robin en Rick speelde hem echter uit de wedstrijd. Spartanen was beter qua veldspel, snelle aanvallen over de vleugels monde uit in kansen.

Hieruit ontstond ook de 0-1 van Mark van de Gracht. Een snelle aanval via Joost, waarna Mark hij kon intikken. Spartanen had de 1e helft de wedstrijd onder controle zonder echt grote kansen te creëren.

De 2e helft een zelfde speelbeeld. Met aanvallen van Spartanen over de flanken. Joost gaf voor, Bram speelde door en een verdediger van VVS liet de bal als laatste over de doellijn gaan: 0-2! VVS moest komen. De centrale verdediger werd naar voren gepositioneerd om als stormram te fungeren. VVS kwam terug in de wedstrijd door een schot buiten het 16 meter gebied die onhoudbaar was voor keeper Tim 1-2.

Diezelfde Tim (Antony was afwezig vanwege werkzaamheden) redde nog een keer fraai en zodoende was de tussenstand ook de eindstand: 1-2.

 

Met 7 punten uit de eerste wedstrijden kunnen we, ondanks de blessures, redelijk tevreden zijn. De aansluiting is gevonden met de middenmoot. Zondag komt Koedijk op bezoek die 1 punt meer heeft vergaard in de afgelopen 5 wedstrijden. Detail is dat zij de punten vooral bij de uitwedstrijden hebben behaald namelijk bij KGB 1-2 en Kleine sluis 0-1. Thuis speelde te ploeg van John Stevens (oud trainer van SEW) beide keren gelijk met 2-2 tegen respectievelijk VVW en Vrone.

 

U bent van harte uitgenodigd om ons team aan te moedigen en daarbij een mooie pot voetbal te zien. Na het schrijven van deze korte terugblik is de kans aanwezig dat de wedstrijd van zondag ook weer voor spektakel zal zorgen.   

geplaatst op 8-10-2013