HOME    |    CONTACT & ROUTEBESCHRIJVING    |     WEBSHOP

WOGNUM

logo sv spartanen
Trekhaken.nl
sponsorkliks

Onze Subsponsoren:

baanbereik

Sponsoren:

transportbedrijf-c-zwaan

FC Volendam sterk in tweede helft tegen dappere amateurs van De Spartanen

Samenvatting van de wedstrijd op Rtv NH 

Door Cor Westerveld
Zonnig weer, circa zeshonderd toeschouwers en een tevreden voorzitter Peter Molenaar en hoofdtrainer Jitse Bosma van De Spartanen. De 2-5 nederlaag die de Wognummers leden tegen de profs van FC Volendam, was immers een zeer verdienstelijk resultaat. De eerste helft afsluiten met een 1-0 voorsprong en in de tweede helft in de laatste minuut nog één keer scoren tegen een profclub, ja daar kan je mee thuiskomen als amateurclub. Voor voetbalclub & handbalclub VVW leverde deze wedstrijd nog circa 500 euro op. De opbrengst van de verloting schenkt De Spartanen namelijk aan de club uit Wervershoof, die eerder dit jaar haar kantine in vlammen zag opgaan.

Het elftal dat FC Volendam de eerste helft in het veld bracht tegen De Spartanen, kon geen potten breken. Plichtmatig dacht dit team kennelijk de naar de tweede klasse gepromoveerde ploeg van Bosma van zich te kunnen afschudden. Dat de amateurs van De Spartanen met een 1-0 voorsprong de rust ingingen, was niet eens onverdiend. FC Volendam kreeg in de eerste helft twee knappe scoringsmogelijkheden. Rodney Antwi ging alleen op doelman Antony Groen af maar slaagde er niet in om hem te verschalken. De mooiste kans kreeg Gerry Vlak nadat Luis Pedro zich handig van twee Spartanen had ontdaan en hem de bal panklaar voor zijn voeten schoof. Vlak schoot de bal echter hoog over het doel. Guleed Afhakane was dicht bij een treffer voor De Spartanen; zijn kopbal ging echter net naast het doel van Hobie Verhulst. De tweede kans die de Wognummers kregen, werd in de 38e minuut benut door Timo Bedorf. Zijn treffer werd uiteraard met veel gejuich ontvangen bij de supporters van de thuisclub. FC Volendam slaagde er niet in om de achterstand voor rust nog weg te werken.
Ander vaatje
Geen donderspeech in de rust van hoofdtrainer Misha Salden. “Zowel in de eerste helft als in de tweede heb ik mijn spelers geen opdracht meegegeven. Ik heb ze gewoon hun eigen verantwoordelijkheid laten nemen.” Het elftal dat in de tweede helft in het veld kwam bij FC Volendam tapte uit een heel ander vaatje.
Juweeltje
In de tweede helft wisselde De Spartanen een paar spelers, terwijl FC Volendam een compleet nieuw en dus fit elftal in het veld bracht. Wél een elftal dat De Spartanen meteen flink onder druk zette en veel beter voetbal op de kunstgrasmat liet zien dan hun ploeggenoten in de eerste helft. Met name Gijs Smal, Paul Kok, Nick Doodeman, Nick Runderkamp en Rodney Smorenberg manifesteerden zich sterk.
Voor de bezoekers was de tweede helft dan ook een stuk leuker om te zien. De achterstand werd in de 56e minuut weggewerkt door Gijs Smal, 1-1. Amper een minuut later zette Nick Runderkamp FC Volendam op een 1-2 voorsprong en daarna bracht Rodney Smorenberg met twee treffers - waarvan de tweede een juweeltje was - de tussenstand op 1-4. In de slotfase zorgde Nick Doodeman voor 1-5, waarna in de laatste minuut Guled Afhakane de thuisclub nog een keer liet juichen en daarmee voor de 2-5 eindstand tekende.

Opstelling FC Volendam eerste helft: Hobie Verhulst, Marco Tol, Henny Schilder, Daan Klinkenberg, Darryl Baly, Joey Veerman, Gerry Vlak, Kees Kwakman, Luis Pedro, Jordy Hilterman en Rodney Antwi
Opstelling FC Volendam tweede helft: Jordi van Stappershoef, Ties Evers, Erik Schouten, Gijs Smal, Paul Kok, Dylan Mertens, Rodney Smorenberg, Nick Runderkamp, Nick Doodeman, Teije ten Den en Kevin Van Kippersluis

geplaatst op 9-7-2017